Alla inlägg den 29 september 2012

Av Jenny - 29 september 2012 19:59

En luftig, god och lagom (i  mitt tycke) söt glass gjord på 100% riktiga ingredienser. Inget artificiellt här inte ;) Med andra ord, päronglass precis som det ska smaka. Tack snälla granne för dina finfina päron!


Ingredienser:

2 dl mjölk

3 dl grädde

1 halv vaniljstång

5 äggulor

1 dl socker

6-7 hårda päron (viktigt de inte är riktigt mogna för att dels få till en bra konsistens och dels undvika isig glass)


Gör så här:

Dela vaniljstången på längden, och skrapa ur fröna med hjälp av en VASS kniv. Värm mjölk och grädde tillsammans med vaniljfrön och stång. Låt det precis koka upp. Låt svalna en stund medan du vispar ihop äggulorna tillsammans med sockret. När gräddblandningen svalnat något blandar du försiktigt i detta i äggblandningen. Ta bara lite i taget. Om äggblandningen blir för varm kan äggen koagulera (har jag läst och tror på). Häll sedan tillbaka blandningen i grytan och värm mycket försiktigt till ca 80-85 grader.Rör hela tiden om med lämpligt redskap. Häll därefter i bunke och kyl ner! Förvara i kylskåpet minst 12 timmar. (Denna fick på grund av nattjobb vara inne ett dygn och oj, vad smakerna kom fram!) Skölj och torka noga av päronen och skala sedan och skär bort fruktköttet. Mixa slätt! Ta fram äggräddblandningen och sila först bort vaniljstången och vispa sedan den lite tjock. Vispa sedna ihop med päronen till så tjock konsistens som möjligt. Kör nu i glassmakin enligt dess anvisningar.


 

                          TA-DAA!!

 

Lite bra att veta: Jag läste noga på i lite olika recept om det här med uppvärmingen, och 85 grader var det klart vanligaste. Jag tycker illa om allt som låter komplicerat, men hittade i ett recept att man kunde se på "rör-sleven" när smeten var lagom tjock genom att den liksom fastnade på baksidan av sleven. Inte rann av med andra ord. Jag tyckte det lät vettigt och enkelt och testade med ett bra resultat.

Presentation


En glassnörds bekännelser

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

glass


Ovido - Quiz & Flashcards