Direktlänk till inlägg 11 januari 2013
Denna kan man variera ganska ordentligt, antingen kan man välja att hoppa över chokladen helt och bara ha en enkel vaniljglass, eller kan man välja att ha att möjligt spännande i, nötter, bär, olika sorters choklad, hackat godis i småbitar osv osv... En ganska simpel historia som fungerar bra för fantasin helt enkelt ;)
Ingredienser:
4 dl vispgrädde
3 dl mjölk
0,5 vaniljstång
6 äggulor
1,5 dl strösocker
ca 50 g hackad choklad (mer eller mindre helt efter smak, detta var lagom för mig för att ge smak men inte ta över helt)
Gör så här:
Halvera vaniljstången med vass kniv och skrapa ur fröna. Häll mjölken och grädden i en kastrull, häll i vaniljen och värm blandningen utan att koka. Vispa under tiden äggulorna tillsammans med sockret. Vispa därefter ihop med den varma blandningen och häll tillbaks i kastrullen. Värm utan att koka under omrörning tills det blir ca 80-85 grader eller smeten tjockat till sig. Kyl därefter ner blandningen snabbt och förvara i kylskåp minst 12 timmar, gärna över natten. Vispa sen ihop den en extra gång med elvisp innan den körs i glassmaskinen. När glassen börjar bli färdig har du i den hackade chokladen (eller vad helst du nu ville eller inte ville ha i).
Förutom glass har jag en last till (ok, i ärlighetens namn några fler, men det är ett annat kapitel), och det är semla. Helt glömt bort denna gudagåva och där var den igen. Nu funderar jag alltså på om det går att göra en semleglass, det borde ju gå,...
Blir alldeles stum när jag ser hur många ni är som hittat min lilla blogg. Verkligen jättekul:) Jag passar på att önska er ett gott nytt år och hoppas innerligt att ni får inspiration av denna blogg för att göra bland det roligaste och godaste so...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|