Alla inlägg den 14 september 2012

Av Jenny - 14 september 2012 11:12

Förlåt, förlåt det dröjt med uppdateringar! Har grävt ner mig i lite vetenskapliga artiklar senaste dagarna, och ju längre ner man kommer desto svårare är det att komma upp igen. Men vilar nu hjärnan med att tänka på glass igen och bjuder här på ett fluffglass-recept   (skulle länka till tidigare inlägg om fluffglass men min webbläsare kämpar lite emot just nu, så ni som vill läsa mer får scrolla istället)


I detta recept har jag använt mig utav hårda polkagriskarameller, men den observante (eller den som orkat scrolla ner) vet ju att polkagrisen kan bytas ut mot vilket hårt godis som helst. Turkisk peppar, blåbärsbumling, marianne, filidutter, snusklubba (TA BORT PINNEN!!) och så vidare i all oändlighet. Nog finns det väl något du gillar?? ;)


Ingredienser:

En påse polkagris, ca 140 g

6 dl vispgrädde

4 äggulor

En skvätt mjölk

ev röd karamellfärg


Gör såhär:

Mortla gärna för snabbare process. Smält polkagrisen i grädden på LÅG värme. Kyl snabbt ner med vattenbad (undvik minsta lilla vattendroppe i glassen) och sätt sen i i kylskåpet, i minst 12 timmar, så gärna över natten. Vipsa därefter ihop ditt fluff. Nu går det såklart att använda det som det är, alltså som tillbehör. Om man vill;) Annars går du vidare och vispar ner äggulorna och lite mjölk. Mjölken ska i om konsistensen blir för hård, som för att spä ut den. Smeten ska vara krämig men inte alltför fast. Kör därefter i glassmaskinen enligt dess anvisningar. Om du har möjlighet och vill göra det lite extra roligt så kan du droppa i ett par droppar röd karamellfärg när glassmeten är färdig, för ett lite marmorerat polkautseende. Det går även att blanda mycket försiktigt med hjälp av en slickepott i själva glassbunken, om man vill såklart;)

 



Presentation


En glassnörds bekännelser

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

glass


Ovido - Quiz & Flashcards