Direktlänk till inlägg 6 september 2012
Om man gör mycket glass på det enda rätta sättet, dvs med mängder med äggula (nåja, minst en i alla fall), så blir det ju ofta en och en annan äggvita över. Tycker man att det känns liye synd att slänga eller bara är en gottegris kan man alltid göra maränger.
Vispa 1 dl äggvita hårt (ca 3-4 st). Vispa sen i 2 dl strösocker och 1 krm 12% ättika. marängsmeten ska ju helst vara så hårt vispad att du kan hålla den över huvudet utan att få något i håret, men personligen så gillar jag det där kladdiga och smetiga som blir i mitten om det inte är riktigt så hårt. Men smaken är som bekant som baken ;) Grädda på smort (alltså gnid in margarin/smör) bakplåtspapper på 125 grader ca en timme. Men beror såklart på storleken, så håll koll. De bränns ganska lätt och smakar då ganska illa.
Blanda gärna med glass, vispad grädde och färsk frukt. Nam nam
Förutom glass har jag en last till (ok, i ärlighetens namn några fler, men det är ett annat kapitel), och det är semla. Helt glömt bort denna gudagåva och där var den igen. Nu funderar jag alltså på om det går att göra en semleglass, det borde ju gå,...
Denna kan man variera ganska ordentligt, antingen kan man välja att hoppa över chokladen helt och bara ha en enkel vaniljglass, eller kan man välja att ha att möjligt spännande i, nötter, bär, olika sorters choklad, hackat godis i småbitar osv osv......
Blir alldeles stum när jag ser hur många ni är som hittat min lilla blogg. Verkligen jättekul:) Jag passar på att önska er ett gott nytt år och hoppas innerligt att ni får inspiration av denna blogg för att göra bland det roligaste och godaste so...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
|||
|