Direktlänk till inlägg 2 september 2012

Fluff som glass

Av Jenny - 2 september 2012 09:24

En dag såg jag på baksidan av ett mjölkpaket recept på Pollyfluff. "hmm", tänkte jag, "lät ju intressant". Läste och en helt ny värld öppnade sig. Fluff är godis som du på på låg temperatur smält i vispgrädde. Efter en natt i kylskåpet är det OK att vispa upp med elvisp (som man vispar vanlig grädde helt enkelt) och helt plötsligt har du fluff.


Fluff kan du använda som tårtfyllning, på pajer och cupcakes och ja, precis vad som helst egentligen. Och du kan göra det på vilket favoritgodis som helst! Hör ni det fantastastiska i detta? Vilket godis som helst, hur enkelt som helst och till vad som helst! Dock kan du inte göra det på godis som innehåller kex, typ kexchoklad, men finns ju som sagt ett par godissorter till.


Själv har jag gjort fluff på diverse choklad, saltlakrits, ahlgrens bilar, hallon/lakritsskalle och polkagris. Allt går lika bra, bara det blir på låg värme. Att hacka, mortla, dela innan smältningen i grädden är ett tips för att det ska gå lite fortare.


Så nu har du fluff!   


Vill du gå ett steg längre och äger en glassmaskin så tillsätter du även ett par äggulor och ev lite mjölk om smeten känns för hård. Sen är det bara att köra i glassmaskinen som vanligt. Dock har jag märkt att den ofta blir ganska hårdfryst och har inte riktigt kommit på något smart sätta att undvika detta, men tar man upp den ett par minuter innan man ska äta så spelar det inte någon som helst roll.


Detta är ju så enkelt så det knappt är sant och jag har absolut snöat in på detta för tillfället. Kommer återkomma till detta och ha mera konkreta recept framöver.


Lycka till   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 31 januari 2013 08:01

Förutom glass har jag en last till (ok, i ärlighetens namn några fler, men det är ett annat kapitel), och det är semla. Helt glömt bort denna gudagåva och där var den igen. Nu funderar jag alltså på om det går att göra en semleglass, det borde ju gå,...

Av Jenny - 21 januari 2013 16:26

Det börjar närma sig två-årskalas här hemma och vad passar väl bättre än en riktig prinsessglass till frökens ära?! Jag har funderat lite på vad en prinsessglass egentligen innebär, och bestämde mig för en rosa och söt historia. Detta var mer experim...

Av Jenny - 11 januari 2013 10:21

Denna kan man variera ganska ordentligt, antingen kan man välja att hoppa över chokladen helt och bara ha en enkel vaniljglass, eller kan man välja att ha att möjligt spännande i, nötter, bär, olika sorters choklad, hackat godis i småbitar osv osv......

Av Jenny - 31 december 2012 10:28

Blir alldeles stum när jag ser hur många ni är som hittat min lilla blogg. Verkligen jättekul:) Jag passar på att önska er ett gott nytt år och hoppas innerligt att ni får inspiration av denna blogg för att göra bland det roligaste och godaste so...

Av Jenny - 29 december 2012 21:18

Presentation


En glassnörds bekännelser

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

glass


Ovido - Quiz & Flashcards