Senaste inläggen

Av Jenny - 14 november 2012 19:07

Ute blir bara mörkare och kallare och fast det känns avlägset så är det faktiskt snart redan jul. Och kanske kanske vill man bjuda på någon julinspirerad glass? För glass fungerar som bekant alltid ;)

Men vad är en julig glass? Egentligen? Detta inlägg innehåller inget recept men väl lite inspiration. Detta tänker jag i alla fall;

*glögglass
*saffranglass
*ischokladglass
*pepparkaksglass
*knäckglass

Kommer inte göra alla sorter, men inget är omöjligt och allt går att fuska;)

Bara hojta till om ni söker inspiration, så ska jag göra mitt bästa:)

Av Jenny - 5 november 2012 19:10

Ja, OK, inte så väldans suppernyttig kanske, men ack så gott för en som verkligen älskar cheesecake, men aldrig gör någon i alla fall. Sen är det ju faktiskt så att den innehåller ju en hel del kalcium, vilket ju är bra, och citronen innehåller c-vitamin som främjar kalciumupptaget och digestive är väl fullkorn... såattde..


I alla fall, ett experiment som lyckades. Min medstjälpare var så nöjd att det till och med var mumsigt att dricka diskvattnet från bunken med decilitermått, men det rekommenderas INTE!!


Ingredienser:

2 ägg

1 dl socker

1,5 dl vispgrädde

saft från 0,5 citron

1 dl mjölk

1 ask philadephiaost á 200 g

3 digestivekex (detta går absolut att öka på om man vill, men för min del var det ganska lagom)


Gör så här:

Separera äggvitorna från gulorna och vispa vitorna marängstyle, dvs så hårt att du kan hålla bunken upp och ner. Vispa sedan i sockret och äggulorna. Vispa sedan i grädde, citronsaft, philadephia och mjölk. Kör i glassmaskin. Krossa, bryt, hacka eller smula ner digestive enligt ditt egna önskemål (jag tog lite smulor och lite större bitar) och häll sedan i glassmaskinen när glassen börjar bli färdig.


 


Alltså, jag gillar citron och tycker det passar somen fräsch smakbrytare till allt mastigt i cheesecake, men för de som inte gillar så går det såklart att undvika. Det enda som borde hända är att glassen får en något fastare/hårdare konsistens. Men kom ju ihåg;


"Om livet ger dig citroner - gör lemonad" (eller citronglass   )

Av Jenny - 4 november 2012 16:47

Ber om ursäkt för dålig mobilbild, men är alltså igång igen, och detta blir verkligen ingen nyttig historia, trots mitt tidigare löfte. Det är svårt! Men ge inte upp mina glassisar därute, snart snart kommer även jag dit!


:)

Av Jenny - 3 november 2012 19:11

I vår nya frys har vår (min) glassmaskin äntligen fått sin plats! Så nu dröjer det "bara" minst 24 timmar innan den får jobba efter en längre semester.
Lovely:)

vi störs och hörs och så unnar ni er en fortsatt trevlig helg, för det är ni värda!;)

Av Jenny - 26 oktober 2012 14:00

Ja, vad gör man inte för att försöka hålla en blogg vid liv:)


Vi har lite partiell köksrenovering hemma, med följd av att glassmaskinen inte får plats i frysen. Ajja, så kan det gå, kommer åtminstone bli gudomligt skönt att slippa springa ner i källaren varenda gång man ska ha något från frysen (typ glass....). Men vet däremot inte riktigt när den kommer få plats i frysen igen, tiden är lite begränsad och saker går kanske inte alltid så fort som man vill. Ni vet säkert vad jag menar? ;)


I alla fall har jag nu under flera veckor bara läst hälsa, hälsa, hälsa (och massa annat tråk, men strunt i det;)), och om man bara läser hälsa, hälsa, hälsa under flera veckor så smakar inte den där feta glassen så gott längre. Inte den sockersöta heller. Jag är däremot inte särskilt orolig, det kommer snart gå över. MEN nu vill jag göra en "nyttig" glass, och eftersom det är så långt ifrån min glassfilosofi som tänkas kan så MÅSTE jag fundera en stund och MYCKET!


Så det är nog ganska bra att jag inte har någon plats i frysen på ett slag. Vi får la se hur detta går;)



Av Jenny - 23 oktober 2012 12:05

jaa, tänkte bara förtydliga lite att jag inte går omkring och gör glass var och varannan dag, utan jag köper såklart den som finns också (vilket några säkert listat ut;)). Jag äter nog lika mycket glass året om, bryr mig inte så mycket i fall snästormen viner utanför fönstret, glass passar alltid  


Som småbarnsförälder/husägare med ständiga projekt (som alltid lyckas kosta pengar)/student tycker jag mig inte alltid ha råd med Ben&Jerrys eller Häagen Dazs utan då finns det bra budgetalternativ. När det gäller lite mer "klassiska" smaker tycker jag Sia är en liten fining, men tycker inte deras "experiment" brukar vara någon större höjdare. Fy för deras Lingon -INTE gott! De får vacert hålla sig till det som de kan ;) Triumfglass har vanilj med krossad choklad i 2 litersbunke och den är också fin för en billig peng. Annars fungerar ju också allas våran GB. De har många smaker i olika utföranden och alla har väl någon liten favorit. Den senaste av mina personliga favoriter är deras 88:an som 0,5 litersglass. Också för en helt OK peng.


Ni som vill får hemskt gärna dela med er av era favoriter, de dyra såväl som våra fina budgetalternativ ;)

Av Jenny - 19 oktober 2012 12:35

Alltså, tänker ni kanske, det finns ju så mycket god glass att köpa i affären och en glassmaskin är dyr och tar plats. Sen är det ju lite jobbigt också. Helt klart skönast att köpa något som redan är färdigt, och inte är jag bra på att "baka" heller.


Men, säger jag, det finns faktiskt ganska bra skäl till att göra sin egna glass. Några kommer här;

  • Att göra glass är ju inte svårt. Kolla bara mina recept, det handlar mest om att vispa ihop. Man behöver inte vara särskilt huslig för att lyckas göra finfin glass. Se på mig, jag kan knappt rulla en rund chokladboll, och hur gärna jag än vill blir mina kakor och tårtor aldrig riktigt bra. Smaken kan jag få till, men utförandet! Det är det som är det fina med att göra glass, för här är det bara en smet som ska blandas ihop. Hur gärna du än vill misslyckas så går det faktiskt inte (estetiskt alltså)!
  • När det nästan dagligen pratas om vad vi får i oss i vår mat så kan det kännas skönt att veta ingredienserna i din egna glass. Har du i 3 dl vispgrädde, så vet du att ja, det är en fet glass men det är just bara vispgrädde.
  • Att göra glass är också en form av att ta till vara på ingredienser. Har du fått en rejäl äppelskörd och inte är så mycket för att sylta och safta, gör en glass. I frysen håller den ju ett slag. Plockat mycket blåbär? Hallonbuskar som är helt röda av bär? Ägg som håller på att bli för gamla? Fått en kasse körsbär av mormor? Grädde som snart passerar utgångsdatum?
  • Visst glassmaskinen kan kosta några kronor om du passar på att köpa en ordentlig och visst, den tar lite plats, men har du svårt för Eldorados isiga vaniljglass och köper Häagen Dazs för jämnan så kanske det faktiskt lönar sig. Hur många andra stora köksmaskiner har du och hur ofta använder du alla? Kanske blir ändå glassmaskinen något du kommer använda mer?
  • Du bestämmer helt själv vad du vill ha för ingredienser i! Vill du göra en fet/ohälsosam med massa socker eller föredrar du en smalvariant utan socker alls? Gillar du att kombinera banan och kola så gör det! Valet är helt och håller ditt!Och om vi ska vara ärliga, är det inte ganska skönt att få bestämma något helt själv?

Lycka till =)

Av Jenny - 11 oktober 2012 21:44

har dröjt med uppdateringar, detta beroende på en hektisk period och halsbränna från hell! Faktiskt har jag inte ens varit sugen på glass! Förstår ni? Men det kommer nya tag, nya tankar bildas i knoppen och kommer snart hit. Lovar!

Förresten, ni vet väl att ni hemskt gärna får komma med såväl positiv som negativ eller bara konstruktiv kritik ? Vilken tanke som helst som rör glass är välkommen:-)

vi hörs och störs;)

Presentation


En glassnörds bekännelser

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

glass


Ovido - Quiz & Flashcards