Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

Istesorbet med nektarin

Av Jenny - 1 oktober 2012 20:21

Eller om man tycker det ser enklare ut i skrift; sorbet med nektarin och iste. Faktiskt min första sorbet!   

Mest på grund av att det faktiskt inte är någon favorit. Men, jag tänkte så här i förkylningstider när halsen känns som sandpapper och man bara är sådär allmänt ynklig kanske det vore passande?! Jag gjorde en i alla fall :)


Ingredienser:

1,5 dl vatten

1,5 dl strösocker

1 tepåse (jag tog en med grönt te, smaksatt med citron och ingefära, för det är det jag använder när jag har ont i halsen, men det spelar verkligen inte så stor roll- så ta vad du har)

3 nektariner


Gör så här:

Gör en sockerlag genom att blanda socker och vatten i en kastrull. Värm tills sockret har löst sig och du har en helt klar vätska. Låt tepåsen dra så länge det behövs. Krama ur den ordentligt. Kyl ner och ha i kylskåp minst 12 timmar (gärna över natten). Ta tre mjuka nektariner och skär bort kärnan. Mixa. Vispa ihop med sockerlagen. Kör i glassmaskin enligt dess anvisningar. Done!

                                                      

        Bifogar lite bilder från tillverkningen för att visa hur otroligt enkelt det är!

(Ni får inte se någon på slutresultatet, för ja, vad ska man säga, det ser kanske inte supertrevligt ut,

tänk mixad nektarin)



Bra att veta: Medan "vanlig" glass är baserad på mjölk/grädde är en sorbet baserad på sockerlag. Rinniga vattninga frukt och bär är bäst lämpade för sorbet men kan lätt bli en isig glass. I detta receptet är det fritt fram att byta ut nektarinen mot vilken likvärdig frukt som helst, t.ex persika, kiwi och plommon. Och om du aldrig använder tepåsen, så har du gjort en helt annan sorbet än denna. Man kan alltså ha denna som ett grundrecept. Däremot gjorde jag en mycket liten sats, eftersom det var första gången och allt, visste inte ens om jag skulle tycka det var gott. Så denna sats räcker till en portion, så dubbla, trippla eller ännu mer, om du gillar sorbet. Lycka till ;)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 31 januari 2013 08:01

Förutom glass har jag en last till (ok, i ärlighetens namn några fler, men det är ett annat kapitel), och det är semla. Helt glömt bort denna gudagåva och där var den igen. Nu funderar jag alltså på om det går att göra en semleglass, det borde ju gå,...

Av Jenny - 21 januari 2013 16:26

Det börjar närma sig två-årskalas här hemma och vad passar väl bättre än en riktig prinsessglass till frökens ära?! Jag har funderat lite på vad en prinsessglass egentligen innebär, och bestämde mig för en rosa och söt historia. Detta var mer experim...

Av Jenny - 11 januari 2013 10:21

Denna kan man variera ganska ordentligt, antingen kan man välja att hoppa över chokladen helt och bara ha en enkel vaniljglass, eller kan man välja att ha att möjligt spännande i, nötter, bär, olika sorters choklad, hackat godis i småbitar osv osv......

Av Jenny - 31 december 2012 10:28

Blir alldeles stum när jag ser hur många ni är som hittat min lilla blogg. Verkligen jättekul:) Jag passar på att önska er ett gott nytt år och hoppas innerligt att ni får inspiration av denna blogg för att göra bland det roligaste och godaste so...

Av Jenny - 29 december 2012 21:18

Presentation


En glassnörds bekännelser

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

glass


Ovido - Quiz & Flashcards